Zentangle Atelier

Een ochtend of middag waarin je gezellig samen kan Zentanglen ter ontspanning. Er wordt van je verwacht dat je de grondbeginselen van Zentangle kent. Ik ben er voor hulp, maar er wordt geen les gegeven. We gaan aan de slag in Studio Hartelust in Rozendaal.

Ontdek de rustgevende kracht van patronen tekenen en verhoog je concentratie en creativiteit.

Hoe ingewikkeld Zentangles ook lijken, zij zijn eenvoudig te tekenen met simpele, herhalende lijnen. Lijn voor lijn, uit de vrije hand. Op die manier is het mogelijk om met ontspannen aandacht prachtige abstracte kunst te creëren.

Voor wie
Ben je graag creatief bezig met potlood en stift? Kun je niet goed tekenen, maar maak je regelmatig krabbels en kleine tekeningetjes in de marges van notities? Heb je last van stress en ben je op zoek naar een leuke manier om je gedachten even stil te zetten? Dan is Zentangle echt iets voor jou!

Zentangle, wat is dat
Tangle in het Engels betekent ‘wirwar, knoop’ maar ook wel ‘omarming’. En ‘zen’ is genoemd naar de Japanse vorm van Boeddhisme:  je zoekt naar leegte, wijsheid en stilte, zoals Boeddha dat óók deed.

Een Zentangle is een complex ogende tekening die heel nauwkeurig, lijn voor lijn wordt opgebouwd. Losse tangles of patronen worden vrij met elkaar gecombineerd waardoor een grote tekening ontstaat. Meestal wordt een tangle in zwart-wit uitgevoerd, soms wordt een beetje kleur toegevoegd.

Waar komen de patronen vandaan
Veel patronen zijn afkomstig van culturen uit de hele wereld bijvoorbeeld Indiaanse dessins, Japanse patronen en Egyptische randen, maar zelf kan je vrij eenvoudig nieuwe patronen maken.

Gevoel
Volg je gevoel! Er is geen goed of fout! Doordat je met je gedachten alleen gericht bent op je tekening, komen je gedachten tot rust.

Informatie

  • Tijd 2 uur
  • Kosten 10 € per persoon
  • Materiaal zelf meebrengen
  • Locatie: Studio Hartelust – Kraijesteijnlaan 45 – hoek Schelfhoutlaan in Rozendaal
  • Zelfstandig werken
  • Gezellig atelier
  • Koffie en thee inbegrepen
  • Gratis parkeren
  • Aanmelden

Hieronder vind je een paar voorbeelden van mijn eigen Zentangles. Gemaakt voor mijn eigen plezier tijdens de corona – lockdown.

Haal er gerust patronen uit die jezelf kan gebruiken voor jouw Zentangle.