27 augustus ‘Het park vertelt’

IMG_8407Op zondag 27 augustus sta ik met mijn prachtige kettingen in een stand op het poëziefestival Het park vertelt in Oosterbeek. Er zijn diverse stands met handgemaakte kunstproducten en kraampjes met lekkere verantwoorde hapjes.

Op dit festival zijn Anne Vegter, A.L. Snijders en Delphine Lecompte uitgenodigd om hun werk voor te dragen. Daarnaast zullen de genomineerden van de dichtwedstrijd het podium betreden. Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt van de strijd om zowel het beste ingezonden gedicht als het beste ingezonden beeldende kunstwerk.

Banda Exota zorgt voor muzikale, exotische maar bovenal vrolijke sferen.

Poëziefestival ‘Het Park Vertelt’ vindt plaats onder en rond ‘De Luifel’ in Park Hartenstein te Oosterbeek op zondag 27 augustus 2017 vanaf 13.30 uur. Het belooft een leuke middag te worden! Kom je ook even langs, gedichten luisteren en chillen?

27 augustus van 13:30 – 18:00 uur
Locatie – Utrechtseweg 232 – 6862 AZ Oosterbeek – Nederland  + Google Maps

Website: http://http://hetparkvertelt.nl

De route naar mijn atelier


Niet voor iedereen is mijn atelier op Arnhems Buiten, het oude Kema terrein, goed te vinden. Het Arnhems Buiten park is groot en uitgestrekt, niet op elk gebouw staat wie er werkt en de routeplanner brengt geen uitkomst.

Ik heb daarom een kleine video gemaakt met duidelijke aanwijzingen. Niets houdt je nu meer tegen mijn atelier te bezoeken. Tot snel!

13 september start Cursus Zentangle

Ontdek de rustgevende kracht van patronen tekenen en verhoog je concentratie en creativiteit.

Hoe ingewikkeld Zentangles ook lijken, zij zijn eenvoudig te tekenen met simpele, herhalende lijnen. Op die manier is het mogelijk om met ontspannen aandacht prachtige abstracte kunst te creëren. Ben je graag creatief bezig met potlood en stift? Dan is Zentangle echt iets voor jou!  Een Zentangle is een complex ogende tekening die heel nauwkeurig, lijn voor lijn wordt opgebouwd. Losse tangles of patronen worden vrij met elkaar gecombineerd waardoor een grote tekening ontstaat.

Volg je gevoel! Er is geen goed of fout! Omdat je met je gedachten alleen gericht bent op je tekening, komen je gedachten tot rust.
Meestal wordt een tangle in zwart-wit uitgevoerd, soms wordt een beetje kleur toegevoegd.

6 x Woensdagochtend tussen 10.30 – 12.00 uur.

Kosten
95 p.p voor 6 x inclusief materiaal
Koffie en thee inbegrepen

De cursus gaat door als er zich minimaal 3-4 cursisten aanmelden. De groep wordt niet groter dan 7-8 personen.zentangle01

Foto’s Dias Latinos

[huge_it_slider id=”21″]

Zaterdag 1 juli heb ik samen met Salsaband Salero opgetreden in Amersfoort tijdens Dias Latinos. Het was een spetterend feest. Zoveel toeschouwers en zoveel mensen die spontaan gingen dansen. Wat een heerlijk optreden.

Pink Poppy verhuisd

IMG_5717Dit collier genaamd Pink Poppy is vandaag  verkocht. Ik hoop dat de nieuwe trotse eigenaar deze mooie ketting vaak gaat dragen en er heel veel plezier aan beleefd. Dag Pink Poppy, het gaat je goed.

Trotse moeder

IMG_8707 - versie 2Afgelopen maandag 3 juli hebben we met het hele gezin het diploma van mijn dochter Robien opfehaald op de Groenhorst in Barneveld. Ze is nu officieel para veterinairy nurse en geslaagd met een prachtige lijst. Ik ben ontzettend trots op haar. We hadden een bijzondere middag en zijn omdat Robien veganistisch eet, in een speciaal restaurant annex wijnbar in de Vechtstraat Amsterdam gaan eten. Lekker en gezellig!

Salsaband Salero bij Dias Latinos

Schermafbeelding 2017-06-25 om 12.29.35Op 1 juli treed ik samen met Salsaband Salero op bij Dias Latinos. We spelen tussen 14.00 en 15.30 uur op op het podium op het Tui-plein ( Groenmarkt)

Amersfoort verandert 30 juni, 1 en 2 juli in een Caribische stad met vijf podia waar Latijn Amerikaanse muziek gespeeld wordt. Vamanos a bailar! Cantar, disfrutar y gozar.
Ik hoop je bij ons podium te zien.

Groet
Marijke
De toegang van het festival is gratis.

Flashmob door koor theater De Plaats Arnhem

In ArnhemCS werd eind mei een flashmob uitgevoerd door het grote koor van theater De Plaats en ik mocht hieraan meedoen! De korte uitvoering was een aankondiging voor de voorstellingen die eind september/ begin oktober worden opgevoerd in de centraal station van Arnhem. Het thema van die voorstellingen is ‘reizen en de reiziger’.

Na vijf maal een koorrepetitie stonden er vier nummer in allerlei stijlen, allemaal veelstemmig en gearrangeerd door Lucas. We hebben deze mooie nummers met veel enthousiasme uitgevoerd. Toegevoegd waren drie dansers die het thema reizen en afscheid nemen dansten. Tijdens de uitvoering stonden veel gehaaste reizigers stil om te luisteren.

Omdat Arnhem ‘klein’ is en het station een prominente plek in Arnhem inneemt,  Lees verder

Salero Treedt op bij Dias Latinos

15032249_10154575625981745_5457075705164872225_nYes hoera, ik ben zo blij! We gaan op zaterdagmiddag 1 juli van 14.00 – 16.00 uur spelen op Dias Latinos in Amersfoort!  We spelen op de Groenmarkt, een intiem en super gezellig plein in het centrum van Amersfoort. Na de start van het festival in Flint wordt het festival op de Groenmarkt door ons geopend. Er zullen hier ook clinic’s zijn, er treden ook veel andere bands en orkesten op en er is zelfs een kinderprogramma!

Wij gaan er een feestje van maken en feesten doe je het liefst met ál je vrienden en vriendinnen. Zeg het voort en nodig iedereen uit om te komen dansen! Toegang is gratis!

Zaterdagmiddag . 1 juli . Groenmarkt . Amersfoort . 14.00 – 16.00 uur

De zomer komt eraan!

[huge_it_slider id=”19″]
Ha heerlijk, de komende week wordt het volop zomer in Nederland. Overal en vooral waar je het niet verwacht duiken bloemen en grassen op. Zelfs in de stad is er nog veel moois te beleven. Voor mij is de lente en de zomer bij uitstek het seizoen van de inspiratie voor mijn mooie colliers.  De foto’s hierboven zijn genomen in een kasteeltuin in Engeland, echt prachtige kleurcombinaties die Engelse tuinen

Hulp tijdens de voorronde Zomerexpo

Kunstenaars_Utrecht_2017_0191-1

Tijdens de voorronde van de Zomerexpo in Utrecht op 1 april heeft mijn zoon Max mij ontzettend geholpen met sjouwen van de zware schilderijen. Van elk ingebracht kunstwerk werd een foto gemaakt en het zeeschilderij met de titel 2- 8 Beaufort mocht samen met Max op de foto.

Tot mijn spijt is er geen werk van mij uitgezocht voor de expositie. Jammer!

2 -8 Beaufort

IMG_2050
Dit werk is voor liefhebbers van de zee. Een wandeling langs de zee maakt je hoofd leeg waarna je weer helder kan nadenken. De zee is nooit hetzelfde, veranderd steeds van kleur bij elke verandering van windrichting. Bij elke overtrekkende bui. Je krijgt nooit genoeg van het turen over de zee. De kracht van de wind van 2 – 8 Beaufort is gevangen in dit schilderij.  Je voelt als het ware de storm aanwakkeren.

Maar wát als je niet in de buurt van de zee woont en er toch behoefte aan hebt om een middagje dromend aan de zee te verbrengen? Dan is dit schilderij the next best thing! Een gestolde zee voor aan je muur. Prachtig van kleur en uren kijkplezier gegarandeerd.  Vers van mijn penseel.

[huge_it_slider id=”18″]

Titel: 2 – 8 Beaufort
Afmeting: 0.36 m. bij 1.30 m. liggend formaat.