Muziek bij de Buren Arnhem

De foto’s van het optreden van Salsaband Salero bij Muziek bij de buren Arnhem op 10 december bij de Molenplaats Sonsbeek.

Foto’s Muziek bij de Buren 2017

10 december: Salero bij Muziek bij de Buren Arnhem

Ook dit jaar doet Salsaband Salero mee met Muziek bij de Buren Arnhem. We spelen dit jaar in de Molenplaats in Sonsbeekpark. Heerlijk in het centrum van Arnhem! Een lekkere vrolijke dansmiddag en de tropenkolder in je bol. Laat je gaan op de tropische klanken van Salero! Komt allen!


Speeltijden:
13.30 – 14.00
15.00 – 15.30
16.30 – 17.00

Adres: Molenplaats – Zijpendaalseweg 24A
Slechts 1 minuut lopen van het Centraal Station Arnhem.
Speeltijden: 13.30-14.00, 15.00-15.30,16.30-17.00 uur.
Gratis toegang.

Foto’s Landelijk Open Atelierweekend

1 november start nieuwe cursus Zentangle

Ontdek de rustgevende kracht van patronen tekenen en verhoog je concentratie en creativiteit.

Hoe ingewikkeld Zentangles ook lijken, zij zijn eenvoudig te tekenen met simpele, herhalende lijnen. Lijn voor lijn, uit de vrije hand. Op die manier is het mogelijk om met ontspannen aandacht prachtige abstracte kunst te creëren.

Voor wie
Ben je graag creatief bezig met potlood en stift? Kun je niet goed tekenen, maar maak je regelmatig krabbels en kleine tekeningetjes in de marges van notities? Heb je last van stress en ben je op zoek naar een leuke manier om je gedachten even stil te zetten? Dan is Zentangle echt iets voor jou!

Zentangle, wat is dat
Tangle in het Engels betekent ‘wirwar, knoop’ maar ook wel ‘omarming’. En ‘zen’ is genoemd naar de Japanse vorm van Boeddhisme:  je zoekt naar leegte, wijsheid en stilte, zoals Boeddha dat óók deed. Lees verder

Heb je ook zin in een cursus Zentalgle? Kijk dan op deze website bij de cursussen!

 

Nieuwe Arnhemse salsaband

Soms ben je gewoon heel blij dat een project waar je jezelf al lange tijd voor inzet blijkt te gaan lukken. Dat heb ik op dit moment. De laatste tijd heb ik hard gewerkt om een nieuwe salsaband in Arnhem van de grond te krijgen. En ik het is gelukt! We hebben een goede repetitor en een fijne repetitieruimte.

Er hebben zich veel mensen aangemeld die allemaal graag salsa willen spelen en toe zijn aan een nieuwe uitdaging.  Een hele ritmesectie, blazers, pianist, zangeres en een bassist. 

Maar we zijn toch nog naarstig op zoek naar trompettisten en/of trombonisten en een hele goede salsazanger die bekend is met deze muzieksoort.

Woensdag 11 oktober is de eerste repetitie en ik kijk er naar uit!

4 en 5 november Open Atelier!

Ik verwelkom je tijdens het Landelijk Atelierweekend op 4 en 5 november 2017 graag in mijn fijne atelier. Deze is gelegen op het oude Kema terrein in Arnhem (nu Arnhems Buiten) in Ateliergebouw B46. Wij -12 kunstenaars – in gebouw B46 openen de deuren voor het publiek en ateliers zijn vrij toegankelijk. We zijn beide dagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Ateliergebouw B46 ligt in een prachtig park met oude bomen en industriële gebouwen uit de jaren 30. Leuk om ook even over dit interessante terrein te wandelen!
Jij komt toch ook? En neem gezellig iemand mee!
Groet en tot dan
Marijke

27 augustus ‘Het park vertelt’

IMG_8407Op zondag 27 augustus sta ik met mijn prachtige kettingen in een stand op het poëziefestival Het park vertelt in Oosterbeek. Er zijn diverse stands met handgemaakte kunstproducten en kraampjes met lekkere verantwoorde hapjes.

Op dit festival zijn Anne Vegter, A.L. Snijders en Delphine Lecompte uitgenodigd om hun werk voor te dragen. Daarnaast zullen de genomineerden van de dichtwedstrijd het podium betreden. Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt van de strijd om zowel het beste ingezonden gedicht als het beste ingezonden beeldende kunstwerk.

Banda Exota zorgt voor muzikale, exotische maar bovenal vrolijke sferen.

Poëziefestival ‘Het Park Vertelt’ vindt plaats onder en rond ‘De Luifel’ in Park Hartenstein te Oosterbeek op zondag 27 augustus 2017 vanaf 13.30 uur. Het belooft een leuke middag te worden! Kom je ook even langs, gedichten luisteren en chillen?

27 augustus van 13:30 – 18:00 uur
Locatie – Utrechtseweg 232 – 6862 AZ Oosterbeek – Nederland  + Google Maps

Website: http://http://hetparkvertelt.nl

De route naar mijn atelier


Niet voor iedereen is mijn atelier op Arnhems Buiten, het oude Kema terrein, goed te vinden. Het Arnhems Buiten park is groot en uitgestrekt, niet op elk gebouw staat wie er werkt en de routeplanner brengt geen uitkomst.

Ik heb daarom een kleine video gemaakt met duidelijke aanwijzingen. Niets houdt je nu meer tegen mijn atelier te bezoeken. Tot snel!

13 september start Cursus Zentangle

Ontdek de rustgevende kracht van patronen tekenen en verhoog je concentratie en creativiteit.

Hoe ingewikkeld Zentangles ook lijken, zij zijn eenvoudig te tekenen met simpele, herhalende lijnen. Op die manier is het mogelijk om met ontspannen aandacht prachtige abstracte kunst te creëren. Ben je graag creatief bezig met potlood en stift? Dan is Zentangle echt iets voor jou!  Een Zentangle is een complex ogende tekening die heel nauwkeurig, lijn voor lijn wordt opgebouwd. Losse tangles of patronen worden vrij met elkaar gecombineerd waardoor een grote tekening ontstaat.

Volg je gevoel! Er is geen goed of fout! Omdat je met je gedachten alleen gericht bent op je tekening, komen je gedachten tot rust.
Meestal wordt een tangle in zwart-wit uitgevoerd, soms wordt een beetje kleur toegevoegd.

6 x Woensdagochtend tussen 10.30 – 12.00 uur.

Kosten
95 p.p voor 6 x inclusief materiaal
Koffie en thee inbegrepen

De cursus gaat door als er zich minimaal 3-4 cursisten aanmelden. De groep wordt niet groter dan 7-8 personen.zentangle01