Helleborus

Het begin  van het voorjaarsseizoen is net voor bij. Dé tijd van de Helleborus. Een tere tuinplant die onder barre omstandigheden de eerste lentewarmte aankondigt.  Zijn bloemen boven de sneeuw steekt. Een echte bilkkel , die zelfs zijn kopje laat hangen als hij te veel zon krijgt. Veel kleuren groen en een beetje een voorzichtige gele kleur in de bloem. Maar dan als ketting. Drie draden, slotje en ingetogen zoals de bloem Helleborus ook is.

Wat ruist er in het struikgewas?

Een struik met een helder geel blad en verkleurend naar rood toe in het herfstseizoen. Het geel van de blaadjes is in mijn collier sjiek goudgeel geworden. Een mooie combinatie met de enkele toegevoegde diepe rode toefjes blad.  Goed gevulde ketting , goed in de blaadjes verdeeld over 4 draden en afgesloten  met een slotje.

Prachtig voor een avondje uit!

 

Wachten op het tuinviooltje

Ze bloeien nog niet dus wacht ik gespannen op dat heugelijke moment! Gelukkig hebben we de foto’s nog van vorig jaar. Die foto’s dienden ter inspiratie voor deze volumineuze ketting met veel details. Vandaag op de foto gezet en in mijn webwinkel geplaatst. 130 € kost dit prachtexemplaar.

Lezing in atelier Marijke Bruin

Weet u dat het mogelijk is om mijn atelier te bezoeken?  Individueel of in een groep bent u van harte welkom.

Aan de hand van speciaal uitgezochte werken, vertel ik in iets meer dan een uur gestructureerd over mijn werk als beeldend kunstenaar. Aan bod komen diverse aspecten van het kunstenaarschap, inspiratiebronnen en de overkoepelende thema’s die in mijn werk terug te vinden zijn. Ik vertel duidelijk én met humor.

Na 35 jaar ervaring in de beeldende kunsten weet ik veel van mijn geliefde vak, het geven van cursussen, materialen, de valkuilen en het wachten op inspiratie. Een lezing van ± anderhalf uur kost 75€ voor een groep tot 12 personen. Mail voor informatie, data of boeken.

Mijn atelier is gevestigd in een monumentaal gebouw dat staat op het oude Kema terrein, nu genaamd Arnhems-Buiten. Een wandeling over het prachtige terrein met monumentale bomen en industriële gebouwen is mogelijk, het park is namelijk open voor publiek.

 

 

Het is mogelijk uw bezoek te combineren met een lunch in de prachtig op het terrein gelegen Kookplaats. (Afzonderlijk boeken)

Mail gerust voor meer informatie of voor het boeken van een lezing.

Tot ziens in mijn studio!

Orquesta Catambú

De salsa houd me bezig.  Het is zo fijn om te zingen en nieuwe nummers in te studeren. Inmiddels zing ik in Arnhem bij een volledig nieuw salsaorkest Orquesta Catambú. Je zal ons binnenkort op 1 juli zien  op het vlot tijdens het vlotconcert in Sonsbeek Park. Zo vanaf 12.30 uur. Gratis toegang.

 

11 maart optreden Salero Utrecht

Op 11 maart 2018 kun je weer Gluren bij de Buren in Utrecht, want dan treedt de Salsaband Salero weer op in de OASE. Onze band speelt heerlijk ritmische muziek zodat niemand stil kan blijven zitten. En dat hoeft ook niet want Casa Latina zorgt voor een salsaworkshop in een van de pauzes. We spelen deze middag 3 sets. Kom even luisteren. De entree is gratis.
Speeltijden: 13.30 – 15.00 – 16.30 uur
Locatie: Buurtcentrum OASE, Cartesiusweg 11, Utrecht

Gluren bij de Buren Utrecht

Op 11 maart 2018 kun je weer Gluren bij de Buren in Utrecht, want dan treedt de Salsaband Salero weer op in de OASE. Onze band speelt heerlijk ritmische muziek zodat niemand stil kan blijven zitten. En dat hoeft ook niet want Casa Latina zorgt voor een salsaworkshop in een van de pauzes. We spelen deze middag 3 sets. Kom even luisteren en vooral meedansen.
Speeltijden: 13.30 – 15.00 – 16.30 uur
Locatie: Buurtcentrum OASE, Cartesiusweg 11, Utrecht
De entree is gratis.

Muziek bij de Buren Arnhem

De foto’s van het optreden van Salsaband Salero bij Muziek bij de buren Arnhem op 10 december bij de Molenplaats Sonsbeek.

Foto’s Muziek bij de Buren 2017

10 december: Salero bij Muziek bij de Buren Arnhem

Ook dit jaar doet Salsaband Salero mee met Muziek bij de Buren Arnhem. We spelen dit jaar in de Molenplaats in Sonsbeekpark. Heerlijk in het centrum van Arnhem! Een lekkere vrolijke dansmiddag en de tropenkolder in je bol. Laat je gaan op de tropische klanken van Salero! Komt allen!


Speeltijden:
13.30 – 14.00
15.00 – 15.30
16.30 – 17.00

Adres: Molenplaats – Zijpendaalseweg 24A
Slechts 1 minuut lopen van het Centraal Station Arnhem.
Speeltijden: 13.30-14.00, 15.00-15.30,16.30-17.00 uur.
Gratis toegang.

Foto’s Landelijk Open Atelierweekend

1 november start nieuwe cursus Zentangle

Ontdek de rustgevende kracht van patronen tekenen en verhoog je concentratie en creativiteit.

Hoe ingewikkeld Zentangles ook lijken, zij zijn eenvoudig te tekenen met simpele, herhalende lijnen. Lijn voor lijn, uit de vrije hand. Op die manier is het mogelijk om met ontspannen aandacht prachtige abstracte kunst te creëren.

Voor wie
Ben je graag creatief bezig met potlood en stift? Kun je niet goed tekenen, maar maak je regelmatig krabbels en kleine tekeningetjes in de marges van notities? Heb je last van stress en ben je op zoek naar een leuke manier om je gedachten even stil te zetten? Dan is Zentangle echt iets voor jou!

Zentangle, wat is dat
Tangle in het Engels betekent ‘wirwar, knoop’ maar ook wel ‘omarming’. En ‘zen’ is genoemd naar de Japanse vorm van Boeddhisme:  je zoekt naar leegte, wijsheid en stilte, zoals Boeddha dat óók deed. Lees verder

Heb je ook zin in een cursus Zentalgle? Kijk dan op deze website bij de cursussen!