Salsaband Salero bij Dias Latinos

Schermafbeelding 2017-06-25 om 12.29.35Op 1 juli treed ik samen met Salsaband Salero op bij Dias Latinos. We spelen tussen 14.00 en 15.30 uur op op het podium op het Tui-plein ( Groenmarkt)

Amersfoort verandert 30 juni, 1 en 2 juli in een Caribische stad met vijf podia waar Latijn Amerikaanse muziek gespeeld wordt. Vamanos a bailar! Cantar, disfrutar y gozar.
Ik hoop je bij ons podium te zien.

Groet
Marijke
De toegang van het festival is gratis.

Flashmob door koor theater De Plaats Arnhem

In ArnhemCS werd eind mei een flashmob uitgevoerd door het grote koor van theater De Plaats en ik mocht hieraan meedoen! De korte uitvoering was een aankondiging voor de voorstellingen die eind september/ begin oktober worden opgevoerd in de centraal station van Arnhem. Het thema van die voorstellingen is ‘reizen en de reiziger’.

Na vijf maal een koorrepetitie stonden er vier nummer in allerlei stijlen, allemaal veelstemmig en gearrangeerd door Lucas. We hebben deze mooie nummers met veel enthousiasme uitgevoerd. Toegevoegd waren drie dansers die het thema reizen en afscheid nemen dansten. Tijdens de uitvoering stonden veel gehaaste reizigers stil om te luisteren.

Omdat Arnhem ‘klein’ is en het station een prominente plek in Arnhem inneemt,  Lees verder

Salero Treedt op bij Dias Latinos

15032249_10154575625981745_5457075705164872225_nYes hoera, ik ben zo blij! We gaan op zaterdagmiddag 1 juli van 14.00 – 16.00 uur spelen op Dias Latinos in Amersfoort!  We spelen op de Groenmarkt, een intiem en super gezellig plein in het centrum van Amersfoort. Na de start van het festival in Flint wordt het festival op de Groenmarkt door ons geopend. Er zullen hier ook clinic’s zijn, er treden ook veel andere bands en orkesten op en er is zelfs een kinderprogramma!

Wij gaan er een feestje van maken en feesten doe je het liefst met ál je vrienden en vriendinnen. Zeg het voort en nodig iedereen uit om te komen dansen! Toegang is gratis!

Zaterdagmiddag . 1 juli . Groenmarkt . Amersfoort . 14.00 – 16.00 uur

De zomer komt eraan!


Ha heerlijk, de komende week wordt het volop zomer in Nederland. Overal en vooral waar je het niet verwacht duiken bloemen en grassen op. Zelfs in de stad is er nog veel moois te beleven. Voor mij is de lente en de zomer bij uitstek het seizoen van de inspiratie voor mijn mooie colliers.  De foto’s hierboven zijn genomen in een kasteeltuin in Engeland, echt prachtige kleurcombinaties die Engelse tuinen

Hulp tijdens de voorronde Zomerexpo

Kunstenaars_Utrecht_2017_0191-1

Tijdens de voorronde van de Zomerexpo in Utrecht op 1 april heeft mijn zoon Max mij ontzettend geholpen met sjouwen van de zware schilderijen. Van elk ingebracht kunstwerk werd een foto gemaakt en het zeeschilderij met de titel 2- 8 Beaufort mocht samen met Max op de foto.

Tot mijn spijt is er geen werk van mij uitgezocht voor de expositie. Jammer!

2 -8 Beaufort

IMG_2050
Dit werk is voor liefhebbers van de zee. Een wandeling langs de zee maakt je hoofd leeg waarna je weer helder kan nadenken. De zee is nooit hetzelfde, veranderd steeds van kleur bij elke verandering van windrichting. Bij elke overtrekkende bui. Je krijgt nooit genoeg van het turen over de zee. De kracht van de wind van 2 – 8 Beaufort is gevangen in dit schilderij.  Je voelt als het ware de storm aanwakkeren.

Maar wát als je niet in de buurt van de zee woont en er toch behoefte aan hebt om een middagje dromend aan de zee te verbrengen? Dan is dit schilderij the next best thing! Een gestolde zee voor aan je muur. Prachtig van kleur en uren kijkplezier gegarandeerd.  Vers van mijn penseel.

 • 2 - 8 Beaufort detail
  2 - 8 Beaufort detail
 • 2 - 8 Beaufort detail
  2 - 8 Beaufort detail
 • 2 - 8 Beaufort detail
  2 - 8 Beaufort detail
 • 2 - 8 Beaufort detail
  2 - 8 Beaufort detail

Titel: 2 – 8 Beaufort
Afmeting: 0.36 m. bij 1.30 m. liggend formaat.  

Video: ‘Vanwege het water….’

Een werk in twee minuten, kan dat? Nee, natuurlijk niet! Een tekening zoals ‘Vanwege het water…’ daar doe ik weken, maanden over! Weken van doodstil zitten, je ademhaling gelijk op laten gaan met het minutieuze geconcentreerde tekenen. En zeker geen fouten maken, want dan moet alles overnieuw, het papier is te fragiel om iets op uit te gummen. Bijna een oefening in meditatie. Niet een erg interessant proces om aan te kijken.

Maar gelukkig is er de filmcamera. Alle lange stukken video die ik tijdens het werken geschoten heb, zijn in de montage gereduceerd tot 2 minuten film. Lekker overzichtelijk. Veel plezier!

Meer informatie
Lees verder

Lente!

Geniet je ook zo van de lente? Magnolia’s in bloei, zalig ruikende bloesem, hyacinthen die staan te stralen. Het kan gewoon niet op in dit jaargetijde. Hier haal ik nu veel inspiratie vandaan voor mijn bloemblaadjes colliers, gewoon in de omgeving van mijn huis, in het park of op mijn vensterbank. Er is zoveel te genieten. Enjoy!

Mooi nieuws van Dias Latinos Amersfoort

Schermafbeelding 2017-03-15 om 22.41.54Ik ben toch zo blij! Echt TOP! Op zaterdag 1 juli verzorgt salsaband Salero, de band waarin ik zing, de aftrap van het vrolijkste festival van Nederland Dias Latinos. We spelen op de Groenmarkt in Amersfoort. We zijn heel blij en vereerd dat we de kans krijgen op dit festival voor latin liefhebbers twee lange gigs te spelen. Echt geweldig nieuws. Nu nog even hard door repeteren want hier wordt geen foutje van de band gemist. ;-) We spelen waarschijnlijk van 14.00 tot 16.00 uur. Verdere informatie volgt nog.

Nieuw colliers toegevoegd

54 Ereprijs 800 model gekleurd jasje

De laatste tijd ben ik bezig met het fotograferen van mijn colliers. Daar komt nog heel wat bij kijken. Mijn dochter Robien is een fijn model om de kettingen overheen te hangen. Haar staat werkelijk alles oogverblindend.

Maar ook de fijne details van de kettingen zijn belangrijk, dus maak ik ook detailopnames.  Je wilt toch precies weten wat je koopt.

Daarna zet ik ze in mijn internetwinkeltje en op Etsy.com, waarop ik een mini-internationaal bedrijfje bestier.

Veel van mijn kettingen verkoop aan dames in de V.S.. Er zijn dus vrouwen in Chicago, Orlando, Wisconsin, en Portland  die over straat gaan met een mooi collier van mijn hand om hun hals. Een geweldig idee toch?

Misschien weten jullie het nog niet, maar de colliers zijn ook te zien in het Coda museum in Apeldoorn. ook daar ben ik trots op. Nu ga ik weer even foto’s bewerken. Tot snel.

Geslaagd optreden tijdens Gluren bij de Buren Utrecht

Salero 2 - versie 2Als de band speelt en ik lekker sta te zingen, is er geen tijd om foto’s te maken. Toch is er wel eentje van de hele band gemaakt tijdens het optreden. Van het ienie-mienie podiumpje waar we net met z’n allen een plekje op konden vinden. De zaal was wel lekker groot trouwens, ruimte genoeg om te dansen en dat werd ook volop gedaan. Zeker na de workshop van Casa Latina! Een geweldige middag.
Groetjes van Marijke

Iedereen op een rij van links naar rechts: Annemiek, Annemiek, Peter, Jacintha,Minco, Laura, Marijke, Ernst John, Lanny, Gershwin en Ben

Gluren bij de Buren Utrecht

15032249_10154575625981745_5457075705164872225_n

Op zondag 19 februari 2017 maakt Utrecht zich op voor Gluren bij de Buren en Salsaband Salero komt er een feestje van maken!  In de pauze om 15.30 uur geeft Casa Latina les in de fijne kneepjes van het salsadansen, zodat je tijdens het optreden lekker kan swingen.

Dus wil je jouw moves verbeteren, lekkere muziek horen, de winterblues verjagen, gezellig samen swingen én een goed humeur krijgen. Kom gerust langs in cultureel centrum De Oase.

Salero speelt die dag drie maal: 15.00 – 15.30 uur, 16.15 – 16.45 uur en 17.15 – 17.45 uur.

De salsadansles van Casa Latina begint om 15.30 uur en je kan de hele middag blijven dansen.  Je bent van harte welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Lees verder

De foto’s van de cd presentatie


Ha, hier zijn ze! De foto’s die genomen zijn door Hans Swanenburg tijdens de presentatie van onze cd ‘Salado con Amor’ op zaterdag 12 november. We vierden het uitbrengen van onze eerste cd met een groot optreden in Amsterdam. Wat was het gezellig!! Geweldig!

Ik wil graag iedereen die mee geholpen heeft van deze middag een succes  te maken bedanken. De vrijwilligers, de mojitomakers en zeker ook onze bandleden, die zo lekker swingend gespeeld hebben. Vamos a bailar!! Vamos a gozar!