Aan de slag! Schilderen in Sonsbeek

Marijke BruinMijn achtertuin

Ik woon als Amsterdamse sinds 8 jaar met heel veel plezier in Arnhem met mijn gezin. Sonsbeek is mijn achtertuin. Ik woon er om de hoek en loop er dagelijks. In het park voel ik me thuis, haal ik een frisse neus. Ik ken de paden, de bomen, de boomwortels die de bospaden doorsteken, de vijvers en hun bewoners. Steeds zie ik weer nieuwe dingen in het park, hoe vaak ik hetzelfde pad al heb belopen. Geweldig dat er nog zoveel in je directe omgeving te ontdekken valt.

Kijken of zien

Nu hoort goed kijken natuurlijk wel bij mijn beroep. Ik weet dat ik door middel van mijn tekenlessen mensen kan leren beter naar hun omgeving te kijken. Daarom ben ik van plan tijdens Sonsbeek 2016 teken- en schildercursussen te geven. Ik ga tijdens deze lessen aandacht besteden aan de prachtige natuur in het park, maar ik neem ook de kunstwerken mee in de cursus. Soms dienen ze zelfs als onderwerp.

Opklapstoeltje

Wat ga ik doen? Leuke lessen geven waaraan iedereen kan meedoen ongeacht het aanvangsniveau. Ik begeleid iedereen individueel. Op twee vaste ochtenden, waaraan je zonder teveel poespas en verplichtingen kan meedoen. Zo vaak als je zelf wilt en wanneer je tijd hebt. Iedereen is welkom. Ik start op vrijdagochtend 10 juni.

Op je klapstoeltje, een warm zonnetje in de rug, schetsboek in de aanslag, potlood in de hand, omringt door de natuur en prachtige beeldende kunst. Dat wil toch iedereen?

Vaste tijden, vaste dagen

 • Start vrijdagochtend 10 juni.
 • Woensdagochtend, vrijdagochtend
 • Tijd 10.00 – 12.00 uur
 • Eigen tekenmaterialen en krukje meenemen

Bij regen probeer ik de les in de Molenplaats door te laten gaan.

 • Een les kost 10 euro voor ruim 2 uur
 • Je kan per les deelnemen
 • Start bij Bezoekerscentrum Molenplaats – Zijpendaalseweg 24A –
 • 6814 CL Arnhem

De lessen

 • Elke les begint met een korte inleiding, aanwijzingen en adviezen over het te tekenen onderwerp.
 • Aan de lessen kunnen deelnemers van ieder niveau mee doen. (Kinderen in overleg )
 • Elke les staat op zichzelf.
 • Tijdens de les help ik iedereen op zijn eigen niveau.
 • De les wordt afgesloten met een korte bespreking van het gemaakte werk en aanbevelingen ter verbetering voor het volgende werk.

Meer informatie op www.marijkebruin.nl. Of bel 06-47126414

Deze lessen zijn op verzoek ook voor groepen te boeken op andere dagen van de