SinterKerst Kapoentje

Wat is er aan de hand? Eind augustus lagen de pepernoten bij de AH in de vLvPabststraat en op dit moment hangt het land vol kerstversiering.

Dames en heren winkeliers: ‘Voor alles is een juiste tijd’. Geduld is een schone zaak. Verlangen we direct na het eind van onze zomervakantie naar de Sinterklaastijd? Ik niet! Dus geen pepernoten in augustus zou ik zeggen.

En nu dit. Gold er tientallen jaren een ongeschreven regel dat de kerstversiering uit de kast kwam, als de Goedheiligman naar verre oorden was vertrokken. Die ‘wet’ wordt dit jaar met voeten getreden. Op station Arnhem is het volop Kerst. Veel winkels zijn in Kerstsferen gehuld. Sommige winkeliers eten van beiden walletjes mee en kiezen voor een halfslachtige versiering. Beetje Sint, beetje Kerst in dezelfde etalage.

Voor de deur van de Praxis op de Amsterdamse weg staan de kerstbomen al ingesnoerd in hun groene netjes te wachten op de klanten. En geloof me, ik heb gezien dat ze verkocht werden.

Waarom? Het Sinterklaasfeest is een waardevolle traditie. Geef die zijn tijd. Over 9 dagen is het 5 december. Daarna mogen jullie los. Omzet maken. We kunnen toch nog wel 9×24 uur wachten met het ophangen van de Kersttroep?

Ik wil een Kerstloze Sinterklaas.