Kunstproeverij ‘Abstraheren kan je leren’

Vanmiddag zaterdag 18 oktober vond in mijn atelier een kunstproefles plaats. Negen zaterdagen les van steeds een andere kunstenaar voor 100€ in ons bedrijfsverzamelgebouw Ateliers Dennenkamp in Oosterbeek.

Met allerlei geconcentreerde korte oefeningen heb ik op allerlei manieren het ‘anders’ kijken bevorderd. Abstraheren is keuzes maken in wat je wilt afbeelden, maar dan moet je die andere mogelijkheden wel zien!Ik had speciaal voor dit doel een mooi stilleven opgebouwd. Je kan op zoveel manieren naar een stilleven kijken. De vorm van de voorwerpen, hun tussenvormen onderling, de schaduw en zijn vorm, enz., enz.. Ik heb in deze twee uur geprobeerd een tipje van de kunst van het abstraheren op te lichten. Niet eenvoudig, maar mijn cursisten waren erg enthousiast. en ik kon duidelijk verschil zien tussen de eerste en laatste tekeningen. Gelukkig!

Hieronder een kleine impressie tijdens de zaterdagmiddag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.