Kleurplatenrage centraal op kleurwedstrijd en expositie

Vijftien kunstenaars  live aan  het werk in Kreek

De huidige rage van het inkleuren van kleurplaten en kleurboeken krijgt op dinsdag 2 februari een bijzondere invulling in het Oosterbeekse kunst- en cultuurcentrum Kreek. Op de maandelijkse kunstsociëteitsavond gaan vijftien kunstenaars aan de slag met het inkleuren van een reeks bijzondere kleurplaten. Ze zijn namelijk alle gemaakt door collega-kunstenaars die het afgelopen halfjaar exposeerden in het centrum. Onder het oog van het publiek maken de vijftien, onder wie Paulien Wittenrood, Johanneke Sanders, Gerda Ten Thije, Frans Klerkx, Marijke Bruin, kunstenaarsduo vGtO en Leon Tebbe, een eigen ingekleurde versie van de door hen gekozen kleurplaat. De resultaten van hun openbare werkzaamheden vormen de nieuw expositie ‘Kleurplaten’ in Kreek.
De Kunstkoepel en stichting Scarabee zijn de producenten van een reeks exposities in Kreek onder de titel ‘De Bovenkamer’. Daarmee gunnen ze een blik in de inspiratiebronnen van de exposerende kunstenaars. Iedere deelnemer wordt gevraagd een kleurplaat te maken. Deze worden in Kreek te koop aangeboden.

De eerste exposanten van ‘De Bovenkamer’, Ada Dispa, Tobias Tebbe, Gilles Frenken en Marcel Reijerman, hebben ieder één kleurplaat gemaakt. Hun vier tekeningen vormen het basismateriaal voor de kleurwedstrijd tussen de vijftien kunstenaars die anderhalf uur de tijd krijgen om de kleurplaten te veranderen in een eigen kunstwerk. Daarbij is alles geoorloofd; de platen kunnen ingekleurd worden maar ook bewerkt of verwerkt met mes of schaar, textiel of lijm. De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met een slagroomtaart.

Het publiek kan de verrichtingen van de kunstenaars volgen, eventueel op- of aanmerkingen plaatsen, en kijken naar een aantal films waarin tekenen en inkleuren centraal staan. Nog dezelfde avond worden de nieuw ontstane kunstwerken opgehangen in Kreek en is de tentoonstelling ‘Kleurplaten’ een feit.

De kunstenaars beginnen op dinsdagavond 2 februari om 20.30 uur met het inkleuren en bewerken van de kleurplaten. Om 22 uur klinkt het ‘eindsignaal’ en kort daarna opent de expositie ‘Kleurplaten’. De zaal is open vanaf 20.00 uur, de toegangsprijs is 4 euro (een drankje is inbegrepen).

‘Kleurplaten’ is van 3 februari tot 29 februari te zien in Kreek, Weverstraat 24 Oosterbeek. Open: dinsdag t/m zaterdag van 13 tot 17 uur en tijdens activiteiten. U bent van harte welkom!