Flashmob door koor theater De Plaats Arnhem

In ArnhemCS werd eind mei een flashmob uitgevoerd door het grote koor van theater De Plaats en ik mocht hieraan meedoen! De korte uitvoering was een aankondiging voor de voorstellingen die eind september/ begin oktober worden opgevoerd in de centraal station van Arnhem. Het thema van die voorstellingen is ‘reizen en de reiziger’.

Na vijf maal een koorrepetitie stonden er vier nummer in allerlei stijlen, allemaal veelstemmig en gearrangeerd door Lucas. We hebben deze mooie nummers met veel enthousiasme uitgevoerd. Toegevoegd waren drie dansers die het thema reizen en afscheid nemen dansten. Tijdens de uitvoering stonden veel gehaaste reizigers stil om te luisteren.

Omdat Arnhem ‘klein’ is en het station een prominente plek in Arnhem inneemt,  kreeg ik in de week na de flasmob veel complimenten van toehoorders die het optreden per ongeluk mee hadden gemaakt. ‘We kregen kippenvel, zo mooi was het’ , hoorde ik vaak terug.  Geweldig om te horen dat je mensen met muziek kan bereiken en beroeren.

In september, tijdens de ‘echte’ voorstellingen, worden de nummers van het koor soms wel 6 stemmig. Ik denk dat het erg mooi gaat worden!
Kaarten voor de voorstellingen in september en oktober zijn nu op de markt bij Theater De Plaats.
Videoregistratie: Jeanet Hacquebord