Home

Je hebt me gevonden! Dát doet me plezier!

Bij mij ben je aan het juiste adres voor prachtige olieverfschilderijen, papierwerken met een intrigerende kleurreflectie en kleurrijke colliers. Ook geef ik inspirerende teken- en schilderscursussen en workshops in mijn eigen werkruimte Atelier Hartelust in Rozendaal.

Waar gaan mijn schilderijen over?
Al jaren maak ik olieverfschilderijen en papierwerken met een kleurreflectie. Dit werk is abstract en monumentaal met oog voor detail. Structuren en patronen uit de natuur en wetenschap zijn het thema in mijn werk.
Ik hou van de geur van lijnolie en olieverf, het mengen van de juiste kleur, experimenteren met vorm en kleur in een schilderij net zo lang tot het ‘goed’ is. Ook hou ik van het pigment ultramarijn blauw, deze kleur komt steeds terug in mijn schilderijen. Er zijn zoveel verschillende gradaties in de kleur blauw, geweldig!

Concreet
Ik ben een doener en hou van concreet. Met mijn handen in de verf en mijn voeten in de materie, aan de slag! Niet praten, maar doen en zelf uitvinden.  De onderstaande uitspraak van Marthe Wéry, die prachtig abstract werk maakt, slaat zeker ook op mij en mijn relatie tot mijn kunst. ‘I think I’m a pragmatist. I can only understand things if I’ve done them myself. My mind isn’t abstract, it’s concrete.’

Mijn inspiratie

Lezing: Wat doe je de hele dag als kunstenaar?
Lezing: Aan de hand van speciaal uitgezochte werken, vertel ik in iets meer dan een uur gestructureerd over mijn werk als beeldend kunstenaar. Aan bod komen diverse aspecten van het kunstenaarschap, inspiratiebronnen en de overkoepelende thema’s die in mijn werk terug te vinden zijn. Ik vertel duidelijk én met humor. Na 35 jaar ervaring in de beeldende kunsten weet ik veel van mijn geliefde vak, het geven van cursussen, materialen, de valkuilen en het wachten op inspiratie. Een lezing van ± anderhalf uur kost 75€ voor een groep tot 12 personen. Mail voor informatie, data of boeken.

Verrassen
Op dit moment maak ik bijzondere kettingen  van gegoten latex. Ik wordt blij van de fragiele, gekleurde bloemblaadjes, die ik met de hand op kleur breng en voorzichtig één voor één aan de draad giet.

Het resultaat?

Vederlichte kleurige halskettingen die een plezier zijn om te dragen.

Video
Kijk eens naar de Video’s op deze site. Ik laat van een paar schilderijen zien hoe ze gemaakt worden.